Αρχείο Μ.Δ.Ε.


Σύμφωνα με το άρθρο 10 του Κανονισμού του Π.Μ.Σ. “Φυσιολογία της Άσκησης και Προπονητική” (ΦΕΚ 3723/31-8-2018), οι ολοκληρωμένες Μεταπτυχιακές Διπλωματικές Εργασίες (Μ.Δ.Ε.) αναρτώνται υποχρεωτικά στον διαδικτυακό τόπου του Π.Μ.Σ.

Ολοκληρωμένες Μεταπτυχιακές Διπλωματικές Εργασίες (Μ.Δ.Ε.)

31. Κονιδάρη Ζωή (2023). «Επίδραση της οξείας κατανάλωσης καφεΐνης στην επίδοση αθλητών “Crossfit”» (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Γρηγόρη Μπογδάνη).

30. Γεωργιάδης Παναγιώτης (2023). «Βιοχημικό προφίλ και δείκτες μυϊκής βλάβης σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές στην περίοδο προετοιμασίας» (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Γρηγόρη Μπογδάνη).

29. Τσαουσίδης Ηλίας (2023). «Διερεύνηση της πιθανής  εμπλοκής του κοινωνικού άγχους στην συμμετοχή των ενηλίκων σε γυμναστήρια» (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Ευάγγελου Μπεμπέτσου).

28. Τζανετάκης Ιωάννης (2023). «Προσαρμογές στην κινητική της κατανάλωσης οξυγόνου και της οξυγόνωσης του μυός κατά την εκτέλεση διαλειμματικής άσκησης μετά από την εφαρμογή βραχυπρόθεσμης διάρκειας αερόβιας προπόνησης» (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Ηλία Σμήλιου). 

27. Μπουραντάνης Ανδρέας (2023). «Συγκριτική μελέτη κινηματικών χαρακτηριστικών κινήσεων του αρχαίου και του σύγχρονου παγκράτιου αθλήματος» (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Νικόλαου Αγγελούση). 

26. Κοκκινιώτης Κωνσταντίνος (2023).   «Η επίδραση του είδους και της διάρκειας της άσκησης στον οστικό μεταβολισμό ατόμων τρίτης ηλικίας: συστηματική ανασκόπηση βιβλιογραφίας». (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας Ελένης Δούδα).

25. Παπαδόπουλος Δημήτριος (2023). «Προσανατολισμός του παιχνιδιού και η σχέση του με αγωνιστικές παραμέτρους των επιθετικών μεταβάσεων σε αγώνες υψηλού επιπέδου». (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη της Επίκουρης Καθηγήτριας Αικατερίνης Παπαδημητρίου).

24. Αγγελάκης Παναγιώτης (2023). «Διερεύνηση της εξωτερικής επιβάρυνσης σε αγώνες καλαθοσφαίρισης 3 x 3». (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Αθανάσιου Χατζηνικολάου).

23. Παππούς Αντώνης – Παναγιώτης (2023). «Διερεύνηση της σχέσης δύναμης – ταχύτητας σε δομικές ασκήσεις των κάτω άκρων». (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Αθανάσιου Χατζηνικολάου).

22. Λούλος Λουκάς (2023). «Μελέτη παραμέτρων φυσικής απόδοσης σε ποδοσφαιριστές της Super League σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα του αγώνα». (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Αθανάσιου Χατζηνικολάου).

21. Ρόζος Θεόφιλος (2023). «Προσαρμογές με την προπόνηση αντοχής δεικτών της σύστασης σώματος και της γωνίας φάσης σε νεαρούς ενήλικες και μεσήλικες άντρες» (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Αθανάσιου Χατζηνικολάου).

20. Μαρτινίδης Πέτρος (2023). «Διερεύνηση της επίδρασης της χρονολογικής ηλικίας και της βιολογικής ωρίμανσης στην αθλητική απόδοση νεαρών καλαθοσφαιριστών». (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Αθανάσιου Χατζηνικολάου).

19. Στασινοπούλου Νεφέλη (2023). «Αξιολόγηση οστικής κατάστασης και σύστασης σώματος αθλητριών πετοσφαίρισης». (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Αλεξάνδρας Αυλωνίτη).

18. Κουμουνδούρου Καρολίνα (2023). «Φυσιολογικές ανταποκρίσεις και μεταβολές της απόδοσης σε τέσσερα διαφορετικά ημερήσια προγράμματα προπόνησης ισχύος υψηλής έντασης (crossfit)». (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Ηλίας Σμήλιου).

17. Τσιτσιμάκας Σταύρος (2022). “Εξέταση της κατάστασης των οστών και της σύστασης σώματος αθλητών κλασικού αθλητισμού”. (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Αλεξάνδρας Αυλωνίτη).

16. Μπατζάκας Κομνηνός (2022). “Η επίδραση της βιολογικής ωρίμανσης στη φυσική κατάσταση νεαρών ποδοσφαιριστών”. (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Αλεξάνδρας Αυλωνίτη). 

15. Γιαννουλάκης Νικόλαος (2022). “Η επίδραση του χρόνου διαλείμματος σε φυσιολογικές και μηχανικές παραμέτρους κατά την εκτέλεση επαναλαμβανόμενων σπριντ διαφορετικών αποστάσεων“. (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Σμήλιου Ηλία).

14. Λάμπρου Θεώνη (2022). “Μυϊκός μικροτραυματισμός μετά από άσκηση με αντιστάσεις με υψηλά φορτία“. (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Τερζή Γεράσιμου)

13. Σαμαράς Κωνσταντίνος (2022). “Επίδραση της ποσότητας των προσλαμβανόμενων υδατανθράκων στο μέγιστο ρυθμό οξείδωσης των λιπιδίων, στην ένταση επίτευξης του και στη μεταβολική λειτουργία κατά την αερόβια άσκηση“. (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Σμήλιου Ηλία).

12. Κάβουρας Περικλής (2022). “Μεταβολή ηλεκτροφυσιολογικών παραμέτρων στο γαστροκνήμιο και υποκνημίδιο μυ κατά την εκτέλεση μιας προπονητικής μονάδας αλμάτων βάθους“. (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Σμήλιου Ηλία).

11. Φραγκούλης Ευστράτιος  (2022). “Άμεση επίδραση της άσκησης “άρση λεκάνης με μπάρα” με διαφορετικά φορτία στην επίδοση σε δρόμους ταχύτητας“. (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Παραδείση Γεωργίου).

10. Παρασκευόπουλος Γεράσιμος (2022). “Ο ρόλος παραμέτρων φυσικής κατάστασης στην αγωνιστική εξέλιξη νεαρών ποδοσφαιριστών”. (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη της Επίκουρης Καθηγήτριας Αυλωνίτη Αλεξάνδρας).

9. Πέττας Κωνσταντίνος (2022). “Η διακύμανση της απόδοσης μυϊκής ισχύος κατά τη διάρκεια ενός αγώνα καλαθοσφαίρισης σε έφηβους αθλητές“. (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Χατζηνικολάου Αθανασίου).

8. Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος (2022). “Περιοδική αξιολόγηση σύστασης σώματος οστικής πυκνότητας και βιοχημικών δεικτών σε αθλητή Φυσικής Σωματοδόμησης“. (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Χατζηνικολάου Αθανασίου).

7. Παπαδόπουλος Σάββας (2022). “Ανάλυση του προφίλ των επιθετικών μεταβάσεων σε αγώνες ποδοσφαίρου υψηλού επιπέδου“. (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη της Επίκουρης Καθηγήτριας Παπαδημητρίου Αικατερίνης).

6. Κακκαβάς Αθανάσιος (2021). “Διερεύνηση της οστικής κατάστασης αθλητών κολύμβησης ηλικίας 20-20 ετών”. (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Χατζηνικολάου Αθανασίου).

5. Κοθωνίδης Παύλος (2021). “Στοιχεία επιβάρυνσης κατά την εκτέλεση υβριδικής προπόνησης από παχύσαρκους άνδρες”. (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Χατζηνικολάου Αθανασίου).

4. Αετόπουλος Δημήτριος (2021). “Η σχέση της χρονικής απόστασης από την περίοδο του μέγιστου ρυθμού αύξησης του ύψους με τις επιδόσεις σε δοκιμασίες ταχύτητας, ευκινησίας και αλτικής ικανότητας ποδοσφαιριστών αναπτυξιακής ηλικίας“. (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη της Επίκουρης Καθηγήτριας Αυλωνίτη Αλεξάνδρας).

3. Κεφαλάκης Κωνσταντίνος (2021). “Μελέτη της επιτάχυνσης και ευκινησίας σε διαφορετικές κατηγορίες ποδοσφαίρου σε Ελλάδα και Ιταλία”. (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Γούργουλη Βασιλείου).

2. Μπαλάφας Λάζαρος (2021). “Διερεύνηση συμπεριφοράς προπονητή, ψυχολογικών δεξιοτήτων και ικανοποίησης ελίτ αθλητών/τριών επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε σχέση με την απόδοση”. (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Μαυρίδη Γεωργίου).

1. Τσορτανίδης Δημήτριος (2021). “Διαχρονική παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης, σύστασης σώματος και της κατάστασης των οστών σε όλο το σώμα σε αθλητή ολυμπιακής ιστιοσανίδας υψηλού επιπέδου”. (Μ.Δ.Ε. υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Χατζηνικολάου Αθανασίου).